Postupak oglašavanja smeštaja na Tari


Web site Smeštaj na Tari je portal koji je koncipiran da posetiocima pruži osnovne informacije o nacionalnom parku Tara i informaciji osmeštaja na Tari. Sajtu smestajtara.rs prikazuje smeštaj u četiri različite kategorije: Apartmani, sobe, hoteli i vikendice. Oglas Vašeg smeštaja sadrži detaljan opis, prateće usluge, kontakt podate vlasnika smeštaja (telefon, email, website...), cenu smeštaja i lokaciju na mapi Tare..

Procedura postavljanja oglas smeštaja na Tari je vrlo jednostavna. Dodavanje oglasa smeštaja je jednostavna i sastoji se iz tri koraka: Unos podataka o smeštaju, unos fotografija o smeštaju i pozicioniranje smeštaja na mapi Tare.

Tara - postavljanje oglasa - uputstvo slika 1.1

U okviru korka broj 1. neophodno je da u polju naziv objekta ispišete ime objekta - smeštaja, npr. Hotel Tara. Ako smeštaj sa imenom koje ste upisali ne postoji u bazi podataka smeštaja na Tari sajta smestajtara.rs otvori će se prozor u okviru koga nastavljate sa unosom podataka tako što najpre iz padajuće liste birate naselje na Tari u kome se nalazi Vaš smeštaj, nakon toga izaberite vrstu smeštaja iz padajuće liste, zatim ispišite udaljenost smeštaja od centra (ovaj podatak mora biti broj), cenu smeštaja - ova cena neće biti vidljiva posetiocima sajta već će se samo koristiti u pretrazi (takođe mora biti broj i izražena je u din.), opisnu cenu smeštaja - ova cena je vidljiva posetiocima sajta i to je tekstualni podatak - npr. iznajmljivanje vikendice se kreće od 3000 do 5000 din. po danu u zavsnosti od perioda godine, unesite detaljan opis smeštaja (opišite lokaciju smeštaja - poznati objekti u blizini i udaljenost od centra, opišite smeštaj navodeći koliko smeštajnih jedinica Vaš smeštaj ima - broj apartmana i soba, kvadratura smeštajnih jedinica, da li smeštaj poseduje TV, kablovska, Internet, opišite način grejanja, da li postoji parking prostor, da li je obezbeđena posteljina, koliko osoba može da boravi u Vašem smeštaju...... Ukoliko nudite dodatne - prateće usluge opišite ih u jednom pasusu.).

Tara - postavljanje oglasa - uputstvo slika 1.2

Ispišite kontakt podatke vlasnika smeštaja - kontakt telefone, email, website i adresa smeštaja. Polja označena * su obavezna. Ako neko polje ne popunite na način koji je predviđen prilikom potvrde unosa dobićete poruku o grešci.

Tara - postavljanje oglasa - uputstvo slika 2.

U okviru sledećeg koraka - korak broj 2. možete postaviti fotografije smeštaja. Prvo izaberite fotografiju koju želite da unesete. Zatim koliknite na plavo dugme "Dodajte fotografiju". Ukoliko je fotografija odgovarajućeg formata, nakon nekoliko sekundi će se pojaviti u pregledu dodatih fotografija. Ako ste odabrali pogrešnu fotografiju, možete je izbrisati klikom na dugme "Obriši fotografiju" ispod nje. Ovaj postupak ponovite onoliko puta koliko fotografija želite na oglasu za Vaš smeštaj. Prva dodata fotografija Vašeg smeštaja je naslovna fotografija. Kada završite sa dodavanjem fotografija jednostavno kliknite na zeleno dugme "Završio sam sa dodavanjem fotografija i želim da nastavim sa unosom oglasa" da bi prešli na sledeći korak kreiranja Vašeg oglasa.

Goč - postavljanje oglasa - uputstvo slika 3.

Korak broj 3. je korak u okviru koga dodajete lokaciju smeštaja na google mapi Tare. Jednostavno pomerite pokazivač na poziciju na kojoj se nalazi Vaš smeštaj. Pokazivač pomerate tako što napravite na njega levi klik sa zadrškom i nakon toga ga pomerite na odgovarajuću poziciju. Ukoliko ste izabrali dobru lokaciju u polju Latituda i Longituda su ispisane koordinate. Sada je dovoljno da kliknete na dugme "Potvrdite izabranu lokaciju na mapi". Ako ne znate da odredite lokaciju na mapi smeštaja ovaj korak možete zaobići klikom na narandžasto dugme "Želim oglas bez lokacije na mapi".

Ovim ste završili dodavanje oglasa na portalu smestajtara.rs. Nakon pregleda oglasa od strane administratora oglas ce biti objavljen.

Na kraju želimo da se zahvalimo svima koji su nam ukazali poverenje i postavili oglas na portal smestajtara.rs

Pstavite oglas Vašeg smeštaja na Tari.